Zomerse trends op het gebied van sieraden

juni 30 2017

De redactie van onze blog is vrijwel iedere dag bezig met het volgen van de nieuwste trends op het gebied van mode. Op die manier weten we altijd de juiste musthaves aan onze collectie toe te voegen. Ook dit jaar zijn we weer trots op de collectie sieraden die we aan onze webshop hebben weten toe te voegen. Van trendy kettingen tot armbanden en oorbellen. Ook dit seizoen veranderen alle trends op dit gebied weer, al komen er ook enkele trends terug van een aantal jaar geleden. Denk bijvoorbeeld aan de grote oorbellen die vroeger ook in de mode waren. Daarnaast zijn minimalistische sieraden ook in de mode, dit zijn vaak juist hele kleine sieraden of versieringen zonder al te veel kleur erin. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste trends die je deze zomer op sieradengebied kunt tegenkomen.

Kunstachtige oorbellen

Dit seizoen hebben we al veel nieuwe soorten oorbellen voorbij zien komen en daarbij is ons ook opgevallen dat ze steeds meer op kunstwerken beginnen te lijken. Dit komt omdat veel ontwerpen afkomstig zijn van zogenaamde art-schools, op deze kunnen scholen worden ontwerpen gemaakt die bedrijven vervolgens gebruiken om achtige sieraden te fabriceren. Het grote voordeel is dat deze studenten komen met excentrieke ontwerpen, voorzien van strakke lijnen en gemaakt van innovatieve materialen die het milieu niet belasten.

Veel te grote oorbellen, terug van weggeweest

Hoewel er de afgelopen jaren steeds meer een minimalistische trend was op het gebied van sieradenmode, komen de veel te grote oorbellen weer terug. In de jaren 90 waren deze ook al erg populair. Zeker als je een zakelijke of feestoutfit draagt dan kan het erg passend zijn om grote oorbellen erbij te dragen.

Een armband om je nek? Ontdek de choker

Ook deze trend is al een tijdje aan de gang maar houdt nog steeds aan. Het is een soort armband om je nek, dit wordt ook wel een choker genoemd. Niet dat je er letterlijk van stikt natuurlijk, wel is het een prachtige accessoire om je nek te accentueren. Deze accessoire pas niet alleen goed bij het dragen van een lange zomerjurk, ook bij een overhemd en een spijkerbroek kan dit erg stijlvol staan.

Grote armbanden om de pols

Net als bij oorbellen zien we ook steeds grotere armbanden voorbijkomen. Dit worden ook wel zogenaamde armcuffs genoemd. Deze grotere armbanden kunnen de hele pols of arm bedekken en zijn daardoor een erg opvallend sieraadstuk. Je kunt ervoor kiezen om een armband aan een of aan beide handen te dragen, wat je ook kiest, dus zal er ongetwijfeld stijlvol uit komen te zien.

Mode advies op afstand

Dit is niet echt een trend op het gebied van sieraden maar steeds meer mensen kiezen ervoor om advies in te winnen op het gebied van mode en sieraden. Dit kan met een persoonlijke styliste of met de vele blogs die er zijn op het internet die ons informatie geven op het gebied van mode. Ook op Jasjehandtasje vind je de komende tijd geregeld blogartikelen met tips op het gebied van musthaves.

Posted Under: Musthaves