Modetrends uit de jaren 90 die weer terugkomen

november 16 2017
Vrouw in bomberjack

Als we kijken naar de modetrends die er weer aan zitten te komen, dan hebben we het meestal over trends die in het verleden ook al eens voorbij zijn gekomen. Voor mode geldt eigenlijk hetzelfde als voor muziek: goede dingen uit het verleden komen altijd weer terug. Om de modetrends voor de komende seizoenen te bepalen, kijken we daarom niet alleen naar de trends die er momenteel op de catwalks te zien zijn, maar moeten we ook zeker kijken naar de trends die in het verleden al eerder voorbij zijn gekomen en een kans maken om weer terug te komen.

Donkere kleuren komen terug

De kleren die worden gedragen in een bepaalde periode kunnen flink verschillen. Ook de kleuren die voorkeur hebben veranderen door de jaren heen. In de jaren ’90 waren er bijvoorbeeld veel vrouwen die graag donkere kleuren droegen, waaronder donkere lippenstift bijvoorbeeld. Kijk maar eens naar films of tv-series uit de jaren ’90 en je ziet het ongetwijfeld voorbijkomen.

bickerjack zwartLeren jasjes, spijkerjasjes en bomberjacks

De jaren ’90 was een stoere periode. Voor vrouwen werd het bijvoorbeeld normaal om een leren jas over een jurk heen te dragen. Waarschijnlijk heb je zelf nog wel een leren jasje in de kledingkast hangen, al is die wellicht erg vaak gedragen. Bomberjacks zijn hier ook een voorbeeld van. De bomberjacks zijn vooral in de jaren ’90 bekend geworden, al waren ze eerder ook al te zien. Deze jasjes zijn eigenlijk een ode aan een nog eerdere periode, maar in het decennia dat voorafging aan de millenniumwisseling werden de jasjes erg populair.

Een andere trend die de afgelopen jaren is teruggekomen, is het feit dat steeds meer dames spijkerjacks en spijkerbroeken dragen. Dit kwam pas echt in opkomst in de jaren ’90. Op het moment hebben spijkerjasjes met een print erop ook populariteit gewonnen. Een hele outfit van spijkerstof dragen wordt ook wel “Denim op denim” genoemd.

Heuptasjes blijven populair

Misschien zijn ze nooit weggeweest, maar feit is dat ook heuptasjes in opkomst kwamen in de jaren ’90. Ze blijven erg mooi en ook praktisch. Om deze reden is het dragen van een tasje rond de heup eigenlijk altijd populair gebleven. Je hoeft je bovendien niet meer rot te slepen met een grote tas als je, je belangrijkste dingen mee kan dragen in een klein heuptasje.

Tuinbroeken voor casual

Je moet ervan houden natuurlijk, dames die tuinbroeken dragen nemen een risico maar volgens deze dames zelf, zit een tuinbroek erg comfortabel en kan je er ook een echt mode statement mee maken. Daarnaast is de tuinbroek natuurlijk erg populair onder vrouwen die zwanger zijn.

Choker kettingen zijn terug in het modebeeld

Choker kettingen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Voor diegenen die er niet mee bekend zijn; het zijn korte kettingen die vrij strak om de nek zitten, doordat ze erg opvallen kan het een leuke aanvulling op je outfit zijn. In de jaren ’90 werden de Choker kettingen zo populair dat misschien wel de helft van alle dames er eentje had. Ook in onze webshop vind je ze, sinds afgelopen jaar, weer terug in de collectie.

Posted Under: bomberjacks, Jassen, Jeans, Musthaves, Tips, Trends