Modetrends uit de jaren 80 die weer in zijn

augustus 28 2017
kleding kopen

De meeste modetrends komen en gaan, maar zo nu en dan komen bepaalde trends weer terug in de mode. Vooral dit jaar zie je veel modetrends uit de jaren 80 terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de choker. Ondanks deze trends dus al minstens 30 jaar oud zijn, wil dit niet zeggen dat deze moeilijk te dragen zijn. Lees hier meer over de modetrends uit de jaren 80 die weer helemaal in zijn, en hoe jij deze trends zelf kunt toepassen!

De choker

Dé accessoire van de jaren 80 (en 90) is toch wel de choker; ofwel een (strakke) halsketting. Je zult de choker ongetwijfeld veel hebben gezien afgelopen lente en zomer. Maar ook tijdens het herfstseizoen blijft de choker nog on-trend.

Heb je nog nooit een choker gedragen, en weet je niet zeker of jou dit staat? Ga dan voor een subtiele, wat lossere choker van bijvoorbeeld zilver of goud. Dit valt iets minder op dan een wat grovere, zwarte choker die je veel in de jaren 80 zag. Wil je dus echt met de trend van de jaren 80 mee, kies dan voor een strakke, zwarte choker.

chokers

Bomberjacks en denim jackets

Ook bomberjacks zag je overal in de jaren 80, en zijn weer helemaal in dit jaar. Een groot verschil met de bomberjacks uit de jaren 80 is dat deze meestal bruin van kleur waren, terwijl de bomberjacks van nu te vinden zijn in allerlei kleuren.

Aangezien ook pastelkleuren erg trendy zijn dit jaar, zijn bomberjacks in pastelkleuren erg populair. Een lichtblauwe bomberjack geeft een frissere en minder zware look, en is daarom makkelijker draagbaar dan een traditionele bomberjack.

Naast de bomberjack, zag je in de jaren 80 veel (oversized) denim jackets, en dan voornamelijk met extra kleurige details er op geborduurd. Deze denim jackets zijn dit jaar weer helemaal hot. Zo kun je bij sommige winkels zelfs je eigen denim jacket laten personaliseren. Naast denim jackets met kleurrijke details, zie je dit jaar vooral ook veel denim jackets met gaten, wat het jasje ook meer detail geeft.

Spiegelglas zonnebrillen

Een andere accessoire die opkwam in de jaren 80 en die nu weer helemaal in is, is de zonnebril met spiegelglas. Des te feller en meer reflecterend, hoe beter. Wil je een spiegelglas zonnebril dragen, maar ook weer niet teveel opvallen, ga dan voor een spiegelglas zonnebril met glazen en montuur in neutrale kleuren, zoals zilver/grijs.

Wil je weten hoe je de juiste zonnebril kiest? In onze blog vind je een artikel waarin we je uitgebreid uitleggen welke zonnebril het beste bij jou past.

zonnebril

Ruches

Ondanks ruches soms oubollig of juist tuttig worden gevonden, zijn ruches dit jaar weer helemaal in, wat laat zien dat ruches juist heel erg stijlvol kunnen zijn. Ruches geven je een jong en vrouwelijk uiterlijk. Je ziet deze trend vooral verschijnen in combinatie met de off-shoulder tops die ook erg in de mode zijn. Deze trend is ook erg veelzijdig; er zijn grote ruches, kleine ruches, blouses met ruches, rokken met ruches, jurken met ruches, en ga zo maar door.

Posted Under: Musthaves