Kies de juiste outfit voor jouw figuur

augustus 28 2017
model met spijkerjasje

Het kiezen van de juiste outfit kan soms lastig zijn. Welke kleding het beste bij jou past, hangt natuurlijk niet alleen af van je eigen stijl, maar ook van je lichaamsbouw. Wil je weten hoe je nu eigenlijk de juiste outfit kiest voor jouw figuur, lees dan verder. Wij geven je namelijk een aantal tips en inspiratie voor het kiezen van de juiste outfit.

Een appelfiguur

Heb je een grote buik, ronde schouders, maar gewone of slanke benen? Dan heb je een appelfiguur. Wanneer je een appelfiguur hebt, kun je met de juiste kleding je buik slanker laten lijken. Je moet dan kleding kiezen die de aandacht zo min mogelijk naar je buik trekt. Vermijd bijvoorbeeld riemen of broeken met een hoge taille; deze trekken juist de aandacht naar je buik. Ook kun je het beste kledingstukken die eindigen bij je buik (zoals een blazer) vermijden. Ga in plaats daarvan voor kleding die juist de aandacht naar je hals en benen trekken. Draag bijvoorbeeld een jurk met V-Hals die eindigt onder de knie.

blauw jurkje

Een peerfiguur

Heb je brede heupen en smallere schouders, dan heb je een peerfiguur. Wanneer je een peervormig figuur hebt, kun je het beste kiezen voor kleding die je schouders breder doen laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan een bikerjack met pofmouwtjes. Ook is het belangrijk dat je je taille benadrukt. Dit doe je door bijvoorbeeld een jurk te dragen die strak is rondom de taille, en vervolgens uitweidt, zoals dit peplum jurkje. Je kunt ook kiezen voor een rok met hoge taille die vervolgens uitweidt, in plaats van een jurkje dat strak om je heupen zit. Als je een peerfiguur hebt kun je het beste korte rokjes of tops met een hoge hals vermijden. Hierdoor lijken je heupen namelijk nog breder en je schouders nog korter.

Een rechthoekig figuur

Wanneer je schouders ongeveer even breed zijn als je heupen, dan heb je een rechthoekig figuur. Een ander kenmerk van een rechthoekig figuur zijn kleine borsten/billen, en een onduidelijke taille. Je kunt meer vorm aan je lichaam geven door het kiezen van kleding met ronde vormen en zonder patronen. Denk bijvoorbeeld aan een top met een lage, rond uitgesneden hals. Een top met een v-hals of een jurk met hoge taille zijn ook goede opties. Vermijd verder schoenen met een vierkante neus of een tas met een strakke, rechthoekige vorm. Draag bijvoorbeeld een paar ballerina’s.

jurkje

Een zandloperfiguur

Een zandloperfiguur kenmerkt zich aan de aanwezigheid van duidelijke vormen: een duidelijke taille, en vrij grote billen en borsten. De heupen en de schouders zijn bij een zandloperfiguur ongeveer even breed. Een zandloperfiguur is daarom een figuur dat door de meesten als mooi wordt gezien. Het is ook een figuur waarbij bijna alle kledingstukken goed staan. Echter zou je je vormen nog extra kunnen benadrukken. Draag bijvoorbeeld kleding met een strakke stof, zoals deze suede jurk. Ook kun je je jurkje, en daarmee je figuur, meer vorm geven door het dragen van een riem.

Posted Under: Musthaves