Hoe kies je de juiste zonnebril?

juli 26 2017
zonnebril

Een zonnebril is een must-have. Niet alleen in de zomer, maar tijdens alle zonnige dagen van het jaar. Een zonnebril is niet alleen goed om je ogen te beschermen, maar is ook een prachtige mode accessoire, mits je de juiste zonnebril kiest natuurlijk. Een zonnebril kan je in één klap een totaal ander uiterlijk geven.

Maar hoe kies je eigenlijk een zonnebril die bij jou past? Bij het kiezen van een zonnebril moet je letten op de vorm van je gezicht. Wij leggen je graag uit welke soort bril het beste bij jouw gezicht past.

Een rond gezicht

Kies je een zonnebril, dan is de “regel” dat je kiest voor een montuur dat contrasteert met de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht, dan is een zonnebril met een rechthoekig frame het mooist. Juist omdat dit je ronde gezicht minder rond maakt, en je gezicht daarmee in balans brengt. Een rechthoekige of vierkante zonnebril zorgt dus voor meer structuur in je gezicht. Een zonnebril met ronde glazen zal je gezichtsvorm juist extra benadrukken.

Een ovaal gezicht

Heb je eerder een ovaal gezicht- waarbij je jukbeenderen iets wijder zijn dan je kin, maar je toch geen scherpe hoeken in je gezicht hebt- dan is een zonnebril met een vierkant frame een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan deze vierkante classy zonnebril met scherpe hoeken. Evenals iemand met een rond gezicht, kun je met een ovaal gezicht het beste zonnebrillen met een ronde glazen vermijden.

zonnebrilzonnebril

Een hoekig gezicht

Heb je in plaats van een rond of ovaal gezicht, een hoekig gezicht- bijvoorbeeld een wijder voorhoofd en/of een duidelijke kaaklijn? Dan kun je het beste kiezen voor een zonnebril met ronde glazen. En je raadt het al; je kunt het beste zonnebrillen met een hoekig montuur vermijden. Mooie zonnebril modellen voor een hoekig gezicht zijn bijvoorbeeld de aviator stijl, deze Céline zonnebril, of deze So Real zonnebril. Deze zonnebrillen zorgen niet alleen voor een stijlvol uiterlijk, maar ook voor een zachter uiterlijk.

De juiste kleur kiezen

Naast het montuur van de zonnebril, is de kleur van de zonnebril natuurlijk ook van groot belang. Vraag jezelf daarom eerst af of je meestal kleren draagt met warme tonen (geel, oranje, rood, bruin) of koele tonen (roze, blauw, groen, grijs). Draag je bijvoorbeeld vaker warme tonen, dan is het aan te raden om ook een zonnebril te kiezen met warme tonen, zoals deze Pilot zonnebril met oranje glazen. Draag je vaker koele kleuren, dan is bijvoorbeeld deze Cateye zonnebril met blauwe glazen en een zwart frame zeer geschikt.

Kom je er niet uit, of wil je je zonnebril niet teveel laten opvallen, ga dan voor een zonnebril met neutrale kleuren, zoals zwart, zilver, en/of goud. Dan is deze Cateye zonnebril in zwart/goud bijvoorbeeld een goede keuze.

zonnebrilroze zonnebril

Go all out!

Draag je vaker zonnebrillen en wil je juist dat je zonnebril opvalt? Dan vind je vast een geschikte zonnebril in onze webshop. Met deze retro zonnebril in roségoud maak je een echte statement.

Heb je een vraag over onze zonnebrillen, contacteer ons via e-mail of direct via chat!

Posted Under: Musthaves