Hoe kies je de juiste tas? 3 tips

augustus 28 2017
meisje met tas

Accessoires maken je outfit helemaal compleet. Vooral met een tas kun je een echte statement maken. Maar hoe kies je de juiste tas?  Naast het feit dat een tas moet passen bij je outfit, is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je tas functioneel is. Wij geven je 3 belangrijke tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste tas.

Tip 1: Let op je lichaamsbouw

Wanneer je een tas koopt, is het kiezen van het formaat natuurlijk van groot belang. Welk formaat tas je het beste kunt kiezen, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je vrij klein, dan is het verstandig om te kiezen voor een wat kleinere tas, zoals een klein schoudertasje. Andersom, als je vrij lang bent, kun je het beste kiezen voor een wat grotere tas.

Naast je lengte, is ook de vorm van je figuur belangrijk bij het kiezen van de juiste tas. Heb je bijvoorbeeld een appelfiguur, dan is het verstandig om te kiezen voor een tas met een strakke, rechthoekige vorm. Heb je een rechthoekig figuur of een peerfiguur, dan kun je juist het beste kiezen voor een tas met rondere vormen.

tasjes

Tip 2: Let op je kledingstijl

Wil je zoveel mogelijk plezier uit je tas halen, zorg er dan voor dat de tas die je kiest past bij jouw algemene kledingstijl. Hierdoor zorg je ervoor dat de tas meestal bij jouw outfit zal passen en je de tas dus vaak kunt dragen. Draag je bijvoorbeeld vaak kleding met veel kleur, ga dan voor een tas met een neutrale kleur, zoals wit, beige, of zwart. Draag je vaak alledaagse kleding, dan kun je beter kiezen voor een meer speelse tas, zoals dit mintgroene schoudertasje met franje. Draag je juist vaak formele kleding of werkkleding, kies dan voor een tas met structuur en met maar één (neutrale) kleur.

Tip 3: Bepaal de functie

Om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van je tas, is het niet alleen belangrijk dat de tas past bij je kledingstijl, het is ook belangrijk dat de tas functioneel is. Bepaal daarom altijd van te voren waarvoor je een tas wilt kopen; voor een avondje uit, voor een speciale gelegenheid, voor op je werk, of voor iedere dag? Vervolgens kun je dan kijken of de tas aan de functionele eisen voldoet.

Zoek je bijvoorbeeld een tas voor een avondje uit, dan moet het tasje groot genoeg zijn om je belangrijkste spullen in te kunnen doen, zoals je portemonnee, telefoon, en sleutels. Ook is het verstandig om dan te kiezen voor een schoudertasje, zodat je het tasje niet kwijt raakt tijdens het uitgaan.

Heb je een tas nodig voor een formele gelegenheid, dan kun je het beste voor een clutch gaan. Een clutch staat erg chique en is niet te groot waardoor de aandacht niet van je outfit wordt weggetrokken.

blauw portemonnee

Wil je juist een tas voor mee naar het werk of voor naar school, dan is het belangrijk dat je tas groot genoeg is. Het is bijvoorbeeld handig als er een laptop in de tas past.

Wanneer je vaak veel spullen met je meedraagt, dan is een hobo tas erg praktisch. Een hobo tas lijkt namelijk niet groot qua formaat, maar je kan er toch erg veel spullen in kwijt.

Posted Under: Musthaves