De belangrijkste kleur en mode, rood

oktober 4 2017
rode jas

Het is je misschien wel eens opgevallen dat rood een van de meest gebruikte kleuren in de modewereld is. De vele modeontwerpers die er zijn, gebruiken zelf misschien wel wat meer andere kleuren het liefst. Toch zijn ze hiertoe gedwongen omdat mensen rood nou eenmaal erg mooi vinden. Daarnaast zijn de ontwerpers natuurlijk afhankelijk van de modetrends die er op het moment zijn. Op de afgelopen grote modeshows was er ook weer veel rode kleding te zien op de catwalks. Daarom is het een van de trends voor het komende seizoen geworden.

Waarom is rood de modekleur?

Het begint natuurlijk met rode lippenstift. Dit is al sinds jaar en dag populair onder dames. Het zorgt voor een sexy uitstraling en er zijn bovendien veel verschillende soorten rode lippenstift te vinden.

Een ander punt waar je de aandacht mee kan trekken is het dragen van rode laarzen. Hoge rode laarzen zijn een enorme trend op dit moment, super opvallend in als je het combineert met andere contrast kleuren, zoals lichtblauw, staat het ook erg mooi.

Naast schoenen en lippenstift kan je de kleur rood laten terugkomen in je broek of rok bijvoorbeeld. Fluwelen rokken met een rode kleur zagen we afgelopen zomer ook steeds vaker voorbijkomen. Gecombineerd met een doorzichtig bloesje en hoge pumps kan je een zeer aantrekkelijke outfit maken.

shoppen

Waar staat de kleur rood voor?

Mensen zijn heel gevoelig voor de kleur rood, zoals iedere kleur, roept ook een rood een emotie op in ons brein. Rood staat aan de ene kant voor gevaar, rauw en macht. Aan de andere kant staat rood ook voor liefde, onschuld en overwinning. Rood is een sterke kleur die verbonden is aan een paar belangrijke dingen zoals bloed en vuur. Daarom zijn ook veel gevaarsignalen, zoals verkeerslichten, in het rood gemaakt. Rood is daarnaast een warme kleur, het is echter geen rustige kleur want je kan er juist onrustig van worden en opgewonden van raken!

Wat vind jij van de kleur rood in kleding?

Een opvallende rode outfit dragen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er natuurlijk van houden om de aandacht te trekken. Sommige mensen vinden rood daarom teveel en te opvallend. Als je echter kiest voor een donkerrode kleur dan kan het juist erg stijlvol zijn. En daarnaast, we hebben al genoeg saaie kleding, waarom niet een opvallende rode outfit je garderobe?!

 

 

Posted Under: Tips